ΜΑΡΑΚΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο Μαρακομιχελάκης Μιχαήλ manmusic@mail.gr γεννήθηκε στο Τυμπάκι του νομού Ηρακλείου Κρήτης το 1972 και η γνωριμία του με την μουσική έγινε σε πολύ μικρή ηλικία. Σ' αυτό βοήθησε η οικογενειακή του παράδοση, αφού οι παππούδες του ήταν γνωστοί καλλιτέχνες στην τοπική κοινωνία.
Το πρώτο μουσικό όργανο με το οποίο ήρθε σε επαφή ήταν η Κρητική λύρα, αλλά στη συνέχεια, διευρύνοντας τη μουσική του εκπαίδευση, ασχολήθηκε με την κιθάρα και το μαντολίνο. Εκτός όμως από τα όργανα αυτά, για τον πλουτισμό των γνώσεών του παρακολουθεί μαθήματα θεωρίας της Ευρωπαϊκής και της Βυζαντινής μουσικής, Ορθοφωνίας και πιάνου. Έτσι και μετά από πολλά χρόνια σπουδών σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου μουσικών σπουδών σε Ακαδημία του εξωτερικού, και ακόμα κάτοχος των Πτυχίων Ωδικής, Ενοργάνωσης, Αρμονίας, Αντίστιξης, φούγκας, είναι διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής και πτυχιούχος Μαντολίνου, ενώ συνεχίζει να διευρύνει τις μουσικές του σπουδές με μεταπτυχιακούς τίτλους.
Επίσης έχει συγγράψει τα βιβλία με τους τίτλους ΄΄Μέθοδος μαντολίνου σύγχρονη διδασκαλία του οργάνου΄΄ www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?products_id=3355 το οποίο διδάσκετε σε μουσικά σχολεία της χώρας όπως το μουσικό σχολείο Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Πάτρας, Κέρκυρας στο ΤΕΙ μουσικής της ¶ρτας, σε ωδεία και μουσικές σχολές σε όλη την Ελλάδα. Ακόμα το βιβλίο με τίτλο ΄΄Αγαπημένες μελωδίες της Κρήτης΄΄ www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?products_id=4624 με καταγραφές τραγουδιών απ΄ όλη την Κρήτη.
Από μικρή ηλικία, από 16 μόλις ετών, ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και ειδικότερα με την Κρητική παραδοσιακή μουσική και έχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφίες διαφόρων καλλιτεχνών ενώ έχει και δικές του όπως ΄΄Ο θάνατος του Διγενή Ακρίτα΄΄κ.α. συνεργάζεται με τους σπουδαιότερους εκφραστές της Κρητικής μουσικής, όπως τους: Θανάση Σκορδαλό, Λεωνίδα Κλάδο, Σπύρο Σηφογιωργάκη, Ραδάμανθο Ανδρουλάκη, Νίκο Σκευάκη, Νίκο Μανιά, Μανόλη Κακλή, Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Μιχάλη Αλεφαντινό, Νίκο Γωνιανάκης και πολλούς άλλους. Ακόμα έχει πάρει μέρος σε πάρα πολλές πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης και σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.
Είναι μέλος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής μουσικής(του οποίου διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου) και μέλος του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου ο οποίος έχει έδρα την Αθήνα.
Τέλος από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου όπου πέρα από την καθαρά εκπαιδευτική διαδικασία, δημιουργεί πολυμελές μουσικό σύνολο με πολλές πρωτιές και διακρίσεις σε Κρήτη και Αθήνα, συνεργασίες με αλλά σχολεία της Ελλάδας ηχογραφήσεις(3 cd) εκδηλώσεις κ.α.